perjantai 2. marraskuuta 2018

Viiden viikon villitys

5 viikkoa on kulunut ja pennut kehittyvät todella hurjaan tahtiin! Ne juoksevat, hyppivät ja haukkuvat ja sitten simahtavat niille sijoilleen, ihan kuten pikkuisten lasten kuuluukin.  Tämä ikä on rajapyykki, jossa pennut alkavat jo kiipeämään yli pentulaatikosta tai sitten laitojen on oltava niin korkeat, ettei emo enää pääse vapaasti kulkemaan sinne.  


Lisää tilaa!

Pennut siis yrittävät kiivetä yli laatikosta, ja välillä Zenja yrittää auttaa niitä tulemaan ulos tarttumalla tassusta ja vetämällä niitä.  Siispä on tehtävä jotain.  Pennut saivat hiukan lisätilaa, jonka rajasin kompostikehikoilla pentulaatikon viereen ja asettelin niille portaat, jotta pääsevät kiipeämään ulos lootastaan ilman akrobatiatemppuja ja nurin niskoin putoamisia.  Pennnut eivät olleet uudesta tilasta moksiskaan, vaan päin vastoin innoissaan juoksivat ympäriinsä tutkimassa aluetta.

Kun maailma ei riitä

Tämä ratkaisu ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa, vaan jo 2 päivän kuluttua tapahtui niin, että palattuani kotiin toisten koirien lenkityksen jälkeen, oli yksi pennuista vastassa minua portaiden yläpäässä.  Onneksi tuossa toki on portti, josta pennut eivät pääse läpi.  Seuraava vaihtoehto on sitten rajata pennuilta pois kaikki vaarallinen, ja päästää ne muuten sitten vapaasti juoksentelemaan ympäri huushollia.  No käytännössä tämä tarkoittaa olohuonetta ja keittiötä, jotka ovat minulla yhtä avonaista tilaa.  

Ja tästä lisätilasta taas pennut innostuivat entistä enemmän, nyt ne juoksevat hulluna ympäriinsä ja ovat onnesta sykkyrällä, kun saavat painella täyttä vauhtia pitempiäkin matkoja ja seurailla Zenjaa yrittäen haastaa sitä leikkimään.  Zenjalla on omat mielipiteensä tästä asiasta, ihan vielä se ei ole lämmennyt yhteisleikkiin pentujen kanssa, vaikka katseleekin niitä ihan iloisen näköisenä.  Omalle kohdalle tämä tarkoittaa jatkuvaa jalkoihin katsomista, sillä pupsit ovat jaloissa yhdessä silmänräpäyksessä, vaikka juuri äsken ei ketään ollutkaan lähimaillakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti