keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Kuukausi paketissa

Aika kuluu tosi nopeasti, ja pennut ovat jo kuukauden ikäisiä.  Ne kasvavat hurjaa vauhtia,  Zorro ja Zen ovat jo ylittäneet kilon painorajan, Zira ja Zip molemmat hätyyttelevät kiloa 930 gramman massallaan.  Ne liikkuvat koko ajan entistä enemmän ja ovat uteliaita kaikkea uutta kohtaan.


Kiipeillään!

Pentulaatikkoon olen laittanut yhtä jos toista esinettä ja ensmmäinen reaktio pennuilta on juosta katsomaan, mikä se on ja seuraavaksi ne kiipeävät esineen päälle, jos mahdollista.  Ketteriä ovat siis.   No juuri ketteryyden takia pentulaatikossa onkin kakenlaista tavaraa, jonka yli ne voivat kiipeillä.  Pentulootasta ne tulevat ihan kohta jo yli, jos emoluukku on auki.





Aktiivisuus lisääntyy

Pennut viettävät entistä enemmän aikaa hereillä ja touhuten.  Ne tutkivat penntulaatikon esineitä, jotka ovat eri materiaaleja, kokoja, muotoja.  Ne harjoittelevat leluilla leikkimistä ja osoittavat selkeää metsästyskäytöstä.  Keskenään painiminen on kuitenkin vielä ehkä ajanviete #1.  Ne sitovat toisiaan, ärisevät ja purisevat, purevat ja ravistelevat toisiaan.  Ja kellahtelevat mukkelis makkelis joka suuntaan.




Neulakidat

Hampaatkin ovat jo tulossa kovaa vauhtia esiin.  Neulanterävät kulmahampaat sojottavat kaikilla esillä ja muutkin hampaat tuntuvat jo ikenien alla.  Jostain kumman syystä Zenjan imetyshetket lyhenevät lyhenemistään :)   Sitä enemmän pennuille maistuu jo kiinteäkin ruoka, ja kun vien lautasen niille, niin ne kipittävät kaikki kovaa vauhtia tutkimaan, mitä jännittävää  täältä tänään löytyy. ne ovat varsin hassuja, kun vastaan tulee uusi maku, sitä aina ihmetellään tovi, ennen kuin aletaan syömään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti