maanantai 1. lokakuuta 2018

Ensimmäinen viikko pentuhuuruja

Pupsit ovat saavuttaneet kunnioitettavan yhden viikon iän.  Kaikki on sujunut varsin mallikkaasti ja Zenja on osoittautunut loistavaksi emoksi.

Viikon kohokohta

Viikon ehdoton kohokohta oli kun pennut olivat 5 päivän ikäisiä.  Tehdessäni pennuille päivän käsittelyharjoitusta huomasin, että ne olivat selkeästi oppineet rauhoittumaan sylissäni.  Tunne oli sanoinkuvaamattoman hieno!
Käsittelyharjoitukseni pitää tässä vaiheessa sisällään silittelyä, kaikkien raajojen ja hännän sivelyä, kevyttä rapsuttelua sekä selästä että mahasta ja tietenkin rintaani vasten painautumista.  Silittelyssä ja raajojen sivelyssä käytän Tellington TTouch -menetelmän kaltaisia otteita kämmenen kokoisiin pentusiin sovellettuna.  Harjoituksia tein jo ensimmäisestä päivästä alkaen punnituksen yhteydessä alkaen parinkymmenen sekunnin pätkistä lisäten aikaa päivä päivältä, nyt viikon iässä tehdään jo 1,5-2 minuutin pätkää kunkin pennun omaan tahtiin.  Jos pentu yhtään rimpuilee pois, se saa tulla rinnalleni rauhoittumaan jonka jälkeen lasken sen emon viereen.  Jokainen pentu on oppinut rauhoittumaan muutamassa sekunnissa.



Kermaa!

Kasvattajan sanoin "Zenja lypsää kermaa", sen verran kovaan tahtiin pennut kasvavat.  Zip, pentueen pienin, tuplasi syntymäpainonsa jo 5 päivän ikäisenä, Zira 6-päiväisenä ja muut tekevät sen 7 päivän iässä.  Voimille tuo imettäminen Zenjaa ottaa, ja nirsona koirana syöminen jäisi helposti herkkujen varaan.  Saan käyttää välillä aika paljonkin mielikuvitusta, jotta saan Zenjan syömään ne ruoat, joihin on lisätty kalkit ja vitamiinit.





Luonteet näkyvät jo

Tietenkin vielä on aivan liian aikaista sanoa mitään näiden koirien luonteista, mutta kyllä kaikki neljä pentua on kukin jo ihan oma persoonansa.  Sen mukaan olenkin antanut pennuille jo nimet, jotka eivät siis ole viralllisia, vaan ainakin toistaiseksi vain työnimiä.

Nimet syntymäjärjestyksessä:
  • Zira: narttu, nimetty Leijonakuningas 2 -elokuvan vahvan, "ulkomaille" muuttaneen leijonaemon mukaan (Zira on näillä näkymin menossa Ruotsiin)
  • Zip: uros, piskuinen rääpäle syntyessään, mutta todellinen voimapesä.  Paljon tavaraa pienessä paketissa, kuten ZIP-tiedostoissa yleensä 
  • Zorro: uros, kaikkien vähäosaisten puolustaja, esimerkkinä vaikka maitobaarin poistuminen ulottumattomiin teettää hurjan taistelun sen välittömäksi takaisin saamiseksi.
  • Zen: uros, pieni suuri mies, joka ei vähästä hätkähdä, itse rauhallisuus.
Nyt sitten aletaan veikkailemaan, kuka avaa ensimmäisenä silmänsä...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti